CIÈNCIA I EXPERIMENTACIÓ ENTRE ELS 0 I ELS 6 ANYS

El grau en Mestre d’Educació Infantil d’UManresa (UVic-UCC) ha desenvolupat coneixement propi al voltant del desenvolupament de la inquietud científica en les primeres edats.

Som éssers experimentadors

Des del néixer, intentem donar sentit al que ens envolta. Ho fem a través del diàleg amb la
realitat, amb els altres, amb un mateix. La realitat interpel·la els infants i els desvetlla l’interès per comprendre-la.

Des del néixer construïm teories

sobre la realitat que ens envolta. Explorar, trobar el sentit al perquè passen les coses, comprendre és una necessitat de les persones. Satisfer-la és altament gratificant.

Experimentar requereix iniciativa, tranquil·litat, complicitat

Iniciativa per fer-se preguntes i
buscar respostes. Tranquil·litat per provar i comprovar. Complicitat per compartir punts de vista amb altres.

Posar en relació fer
i pensar

ens permet resoldre els reptes que ens planteja la realitat. És així com evoluciona la manera de pensar de l’infant. És així com aprèn ciència.

L’adult que dona confiança

ajuda l’infant a establir el diàleg amb la realitat. És l’adult respectuós, discret, que acompanya la descoberta que sorgeix de l’experimentació.

Agraïm a Francesco Tonucci i a l’editorial Graó la cessió dels drets de difusió dels dibuixos que il·lustren l’exposició “Ciència des del néixer” produïda pel Grau de Mestre en Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa (UVic-UCC), d’on hem extret aquestes vinyetes i textos.


T’interessa saber com es pot fer ciència amb infants de 0 a 6 anys?

El LAB 0_6 és un centre de formació i recerca per a l’educació científica a les primeres edats impulsat pels estudis d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

El Lab 0-6 treballa a partir del convenciment que:

  • La ciència ha de ser per a tothom. Que cal acostarel coneixement científic a les primeres edats. És un primer pas per implicar de manera natural les persones en les decisions científiques.
  • La ciència és un motor de canvi i progrés de les societats humanes i tota la ciutadania hauria de sentir-s’hi interessada.
  • La ciència és una eina per comprendre el món. Cal estimular la curiositat natural dels infants i incentivar la seva intervenció raonada sobre la realitat.
  • La ciència proporciona experiències clau per al desenvolupament. Cal oferir als infants una oportunitat d’aprenentatge i experimentació per desvetllar el seu interès pel món científic.

Visita el web del Lab 0-6.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *