TÈCNICS I MESTRES D’EDUCACIÓ INFANTIL

Els centres d’educació infantil (llars d’infants i parvularis) compten amb dos tipus de professionals: els tècnics superiors i els mestres.

Els tècnics superiors en Educació Infantil tenen competències i formació per dur a terme dissenyar, implementar i avaluar projectes i programes educatius d’atenció a la infància en el primer cicle d’educació infantil en l’àmbit formal, d’acord amb la proposta pedagògica elaborada per un mestre o una mestra amb l’especialització en educació infantil o títol de grau equivalent, i a tota l’etapa en l’àmbit no formal, generant entorns segurs i en col·laboració amb altres professionals i amb les famílies.

Les mestres d’Educació Infantil, per la seva banda, tenen competències i formació per educar i ser responsables com a tutores d’infants d’entre 0 i 6 anys, tant a les llars d’infants com als parvularis de les escoles d’infantil i primària. Graduar-se en Educació Infantil capacita per planificar, desenvolupar i avaluar activitats educatives de manera coparticipada amb les famílies i la resta d’institucions de la comunitat.

2+3: la fórmula per aconseguir dos títols en Educació Infantil en 5 anys

Les persones amb un títol de tècnic superior en Educació Infantil poden demanar el reconeixement d’una part dels crèdits en accedir al grau en Educació Infantil.

A UManresa, aquest reconeixement és automàtic i suma un total de 44 crèdits. La configuració del seu pla d’estudis permet a aquestes persones graduar-se en només 3 anys.

Així, una persona pot cursar la titulació de tècnic superior en Educació Infantil, de 2 anys de durada, i continuar els seus estudis matriculant-se al grau universitari i graduar-se al cap de 3 anys. En 5 anys, serà tècnic superior i graduat en Mestre d’Educació Infantil.

On puc estudiar el grau de Mestre en Educació Infantil?

A Catalunya, pots cursar el grau de Mestre en Educació Infantil a aquestes universitats:

  • Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (campus Vic i Campus Manresa)
  • Universitat de Barcelona (Barcelona)
  • Universitat Autònoma de Barcelona (Cerdanyola)
  • Universitat de Lleida (Lleida)
  • Universitat de Girona (Girona)
  • Universitat Rovira i Virgili (Tarragona, Tortosa i El Vendrell)
  • Universitat Ramon Llull (Barcelona)
  • Universitat Internacional de Catalunya (Barcelona)
  • Universitat Abat Oliva – CEU (Barcelona

On puc estudiar el CFGS d’Educació Infantil?

A Catalunya, hi ha una vuitantena de centres on pots estudiar el CFGS d’Educació Infantil. Al web Què estudiar de la Generalitat de Catalunya, hi trobaràs tota la informació.

Al web del campus professional UManresa, trobaràs informació sobre el CFGS d’Educació Infantil especialitzat en ciència i experimentació que imparteix aquest centre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *